1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Днес времето у нас ще остане топло и ветровито

Днес времето у нас ще остане топло и ветровито

Снимка:

Максимални температури между 18° и 23°

Днес времето у нас ще остане топло и ветровито. Ще духа южен вятър, в Източна България и на места северно от планините - умерен и силен. Около обяд от северозапад с усилване на вятъра ще започне да нахлува по-студен въздух и температурите ще се понижават. Над по-голямата част от страната облачността ще е значителна, като ще се увеличи и над Североизточна България. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи Агенция „Фокус”.

Преди обяд дъжд ще превалява в южните райони, а след обяд и през предстоящата нощ, по преминаването на добре изразен студен атмосферен фронт, на много места в страната ще превали дъжд, в отделни райони интензивен и придружен от гръмотевици. Значителни ще бъдат валежите в южните райони на Родопите - до 50-60 л/кв.м. Максимални температури между 18° и 23°, в районите с южен вятър до 25-26°; в София: 17-18°. През нощта и в източните райони вятърът ще се ориентира от северозапад и там температурите ще се понижат.

По Черноморието ще духа силен южен вятър. Облачността ще е предимно значителна, но валеж ще има през нощта. Тогава и вятърът ще се ориентира от запад-северозапад. Максимални температури 17°-22°. Температурата на морската вода е 14-16°. Вълнението на морето ще бъде 2-4 бала.

Над планините ще бъде облачно и мъгливо. Дъжд ще вали в южните райони на Родопите и Пирин, а в следобедните часове и през предстоящата нощ ще превали и в масивите от останалата част от страната. Над 2500 метра валежът ще е от сняг, но границата ще се понижава. Ще духа силен и бурен южен вятър, който по-късно през деня ще се ориентира от северозапад. Максимална температура на 1200 метра около 12°, на 2000 метра - около 6°, но привечер ще застудее.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.