1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Максимални температури между 10° и 15°

Максимални температури между 10° и 15°

Над Западна България ще бъде облачно и ще има валежи от дъжд

Над източната половина от страната вятърът от юг-югоизток ще се усили и ще бъде умерен, временно и силен. Там видимостта ще се подобри, а облачността временно ще намалее. Над Западна България ще бъде облачно и ще има валежи от дъжд, а след обяд ще превали и на места в централните райони от страната. Максималните температури ще са предимно между 10° и 15°, в северозападните райони отново по-ниско 4-7°, в София около 9°. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и през деня ще продължи да се понижава. Такава е прогнозта за времето на НИМХ към БАН.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са 10°– 12°. Вълнението на морето ще бъде 1 -2 бала. Температурата на морската вода е 6° - 7°.

Към края на деня облачността ще се увеличи и през нощта срещу събота на места слабо ще превали. Над планините от Западна България и Родопите, облачността ще е значителна и ще превалява дъжд, над 1600 метра сняг. След обяд облачността ще се увеличи и над масивите от останалата част на страната. Ще духа бурен, по високите и открити части – до ураганен южен вятър. Ще бъде сравнително топло. Максимална температура на 1200 метра около 7°, на 2000 метра 1-2°.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.