1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Максималните температури днес - между 24° и 29°

Максималните температури днес - между 24° и 29°

Времето ще бъде предимно слънчево

Времето ще бъде предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има над източната половина от страната, а в следобедните часове и над Рило-Родопската област. На отделни места там ще превали краткотраен дъжд, ще прегърми. Вятърът ще остане от север-североизток, в източните райони - до умерен. Максимални температури - между 24° и 29°, по-ниски по Черноморието. В София - около 25°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН), съобщи Агенция "Фокус".

Над Черноморието ще има временни увеличения на облачността и главно в следобедните часове на места по крайбрежието ще превали и прегърми. Сутринта вятърът ще е все още от север-североизток, до умерен, но през деня ще отслабне. Максимални температури - между 20° и 23°. Температурата на морската вода е 16°-20°.

Над планините ще преобладава слънчево време. Купеста облачност ще се развие след обяд над източната половина от Стара планина и Рило-Родопската област. На отделни места там ще превали и прегърми. Вятърът ще е от североизток, предимно умерен. Максимална температура на 1200 метра - около 16°, на 2000 метра: 9°-10°.

Атмосферното налягане ще се понижава и ще се доближи до средната стойност за месец май.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.