1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Максималните температури днес ще бъдат между 21° и 26°

Максималните температури днес ще бъдат между 21° и 26°

Снимка:

В сутрешните часове на места в низините ще има мъгла

В сутрешните часове на места в низините ще има мъгла, която още преди обяд, с появата на западен вятър, в Северна България – умерен, ще се разсее. До обяд ще е слънчево, по-късно през деня - с временни увеличения на облачността, без валежи. Дневните температури в местата, където през последните дни имаше мъгла, значително ще се повишат и вече в цялата страна максималните ще са между 21° и 26°, в София 22°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи Агенция „Фокус”. Атмосферното налягане ще бъде близко до средното за месеца.

По Черноморието до обяд ще е слънчево, на отделни места сутринта по крайбрежието - мъгливо. По-късно през деня ще има временни увеличения на облачността. Ще се появи до умерен западен вятър. Максималните температури ще са 20°-22°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Времето в планините ще се задържи топло, но ще се появи умерен, а по Старопланинското било временно и силен северозападен вятър. Около обяд облачността ще започне да се увеличава, оставайки предимно средна и висока. Дневна температура на 1200 м.н.в 19°, на 2000 м около 12°.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.