1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Максималните температури днес ще бъдат между 25° и 30°

Максималните температури днес ще бъдат между 25° и 30°

Ще продължи да се затопля

Ще продължи да се затопля, преди обяд от югозапад облачността ще започне да се увеличава, предимно средна и висока. По-късно през деня главно в западната част от страната на места краткотрайно ще превали. Вятърът в повечето места ще е слаб, в най-източните райони от юг, югоизток - до умерен. Максимални температури между 25° и 30°, в София 26°. , такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи Агенция "Фокус".

По Черноморското крайбрежие ще е предимно слънчево. След пладне ще се появи до умерен югоизточен вятър, поради което и температурите ще останат по-ниски спрямо останалата част от страната, около 20° - 23°. Температурата на морската вода все още е 18° - 20°. Вълнението на морето ще е слабо 1-3 бала.

Над планините преди обяд ще е предимно слънчево. Около обяд ще се заоблачи, отначало средна и висока облачност, по-късно след обяд и по-ниска, обхващаща частично високите им части в западната половина от страната и на места ще превали краткотрайно. Вятърът ще е умерен от югозапад и ще продължи да се затопля. Дневна температура на 1200 м.н.в около 19°-20°, на 2000 м около 12°.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.