1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Максималните температури днес ще бъдат между 3 и 8°

Максималните температури днес ще бъдат между 3 и 8°

Още сутринта от запад над страната ще се появи средна и висока облачност

Мъглите и ниската облачност в Дунавската равнина ще се задържат през почти целия ден и там ще остане с отрицателни дневни температури. Ниската облачност над Източна България ще се разкъса и намалее до слънчево. Още сутринта от запад над страната ще се появи средна и висока облачност, която до вечерта ще обхване и Централна България. Към края на деня на места в Югозападна България ще превали слаб дъжд. Максимални температури между 3 и 8°, в Дунавската равнина между минус 3° и 0°, в София около 5°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН, съобщи Агенция “Фокус”. Атмосферното налягане ще бъде малко по-ниско от средно за месеца - през деня ще остане почти без промяна.

Над Черноморието преди обяд ще има значителна облачност, която ще намалее в следобедните часове до слънчево. След обяд обяд ще духа слаб югоизточен вятър. Максимални температури 6-8°. Температурата на морската вода е 3-5°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево, но от запад облачността ще започне да се увеличава и след обяд над масивите от Западна България ще превали сняг. Ще духа до умерен югозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра 4°, на 2000 метра минус 1-2°.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.