1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Максималните температури днес ще са между 20 и 25 градуса

Максималните температури днес ще са между 20 и 25 градуса

Около и след обяд над Западна България ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност

Преди обяд над страната ще бъде слънчево, но около и след обяд над Западна България ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на места до вечерта ще превали краткотраен дъжд, в отделни райони с гръмотевици. Максималните температури ще са високи - между 20 и 25 градуса, в София - около 20 градуса. Вятърът от северозапад ще се усили, по-съществено в Дунавската равнина и през нощта през страната ще преминава студен атмосферен фронт. Облачността и на изток ще се увеличи, валежи ще има на много места, в отделни райони интензивни и с гръмотевици. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи Агенция „Фокус”. Атмосферното налягане в сутрешните часове е малко по-високо от средното за месец април. През деня ще се понижава, но вечерта ще започне повишение.

Над Черноморието през деня ще се задържи слънчево. Вятърът ще бъде от юг-югоизток, предимно слаб. Максимални температури - от 15 до 20 градуса. Температурата на морската вода е между 10 и 11 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Преди обяд над планините ще е предимно слънчево, но около и след пладне облачността ще се увеличи, ще бъде купесто-дъждовна и на места в планинските масиви от западната половина на страната ще превали, възможно е да прегърми. Вятърът ще е от запад-северозапад - умерен. Максималните температури ще са все още високи - на 1200 метра дневната ще достигне 13 градуса, на 2000 метра - около 5 градуса, но вечерта с усилването на вятъра от северозапад, бързо ще застудее.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.