1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Максималните температури днес ще са между 20° и 25°

Максималните температури днес ще са между 20° и 25°

Преди обяд над по-голямата част от страната времето ще бъде слънчево

Преди обяд над по-голямата част от страната времето ще бъде слънчево, но от югозапад ще започне ново увеличение на облачността, отначало висока и средна. По-късно през деня тя ще се вплътни и на места, главно в югозападната половина от страната, ще превали дъжд. Вятърът ще се ориентира от изток. Максимални температури между 20° и 25°, в София 20°. На повече места ще са преваляванията в Южна България през нощта срещу сряда. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи Агенция „Фокус”. Атмосферното налягане ще бъде близко до средното за месеца, през втората половина от деня ще започне бавно да се понижава.

Над Черноморието преди обяд ще бъде предимно слънчево. След обяд и там облачността ще се увеличи, но ще се задържи без валеж. След пладне ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури по крайбрежието ще са до 20°-21°. Температурата на морската вода е от 15° в най-северните райони до 20° - в крайните южни. Вълнението на морето ще бъде 1 бал.

Над планините от югозапад облачността ще се увеличава и вплътнява. След обяд ще превалява дъжд, на повече места в планините от Южна България и в Западна Стара планина. Отначало южен, вятърът ще се ориентира от югоизток и до вечерта ще се усили. Максимална температура на 1200 метра - около 13°, на 2000 метра: 6°-7°.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.