1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Максималните температури днес ще са между 25° и 30°

Максималните температури днес ще са между 25° и 30°

По-значителна купеста облачност ще се развива в следобедните часове над Североизточна България

Днес ще е предимно слънчево. По-значителна купеста облачност ще се развива в следобедните часове над Североизточна България, където на места ще превали и прегърми. В източните райони ще духа слаб вятър от север, североизток. Максимални температури между 25° и 30°, в София 26°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи Агенция "Фокус".

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, с развитие на купеста облачност в следобедните часове. На места в северната част ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от северната четвърт. Максимални температури на въздуха: 26° - 27°. Температурата на морската вода е 22° - 24°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността, но валежи не се очакват. По билата ще духа слаб вятър от северната четвърт. Максимална температура на височина 1200 метра около 19°, на 2000 метра – около 12°.

В петък по-значителна купеста и купесто-дъждовна облачност ще има в часовете около и след обяд. Главно в Северна България ще има краткотрайни валежи, на места с гръмотевици. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от север-североизток. Температурите ще са малко по-ниски - максималните между 23° и 28°. В събота и неделя ще бъде малко по-топло, в часовете преди обяд ще е предимно слънчево, а около и след обяд слаби превалявания ще има само на отделни места.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.