1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Максималните температури днес в повечето места ще са между минус 7° и минус 2°

Максималните температури днес в повечето места ще са между минус 7° и минус 2°

Преди обяд над по-голямата част от Източна България времето ще бъде предимно слънчево

Преди обяд над по-голямата част от Източна България времето ще бъде предимно слънчево, а над останалата част от страната ще има разкъсана облачност, значителна ниска слоеста в Северозападна България и в западната част от Горнотракийската низина, а на места в котловините на Югозападна България ще бъде мъгливо. След пладне от запад-югозапад започналото увеличение на облачността ще обхване страната. Ще се появи и усили вятърът от североизток. Максимални температури в повечето места ще са между минус 7° и минус 2°, в югозападните райони: 1°-6°. В София - около 2°. Атмосферното налягане е близко до средното за януари – значително ще се повиши. Това е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи Агенция „Фокус”.

Над Черноморието преди пладне ще бъде предимно слънчево, а вятърът ще отслабне. След обяд от запад облачността ще се увеличава. Времето ще бъде студено с максимални температури минус 5° - 0°. Температурата на морската вода е 5°-8°.

Над планините ще има разкъсана, след пладне значителна облачност. Вятърът ще отслабне, по високите части ще е предимно умерен от северозапад, но по-късно през деня ще се ориентира от югозапад. Максимална температура на височина 1200 метра е около минус 1°, на 2000 метра – минус 5°.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.