1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Между 16 и 21 градуса ще са максималните температури днес

Между 16 и 21 градуса ще са максималните температури днес

Преди обяд над западната половина от страната облачността ще е предимно значителна

Преди обяд над западната половина от страната облачността ще е предимно значителна, а до края на деня и над източните райони ще се увеличи. Без валежи. В Източна България и северно от планините ще продължи да духа до умерен югозападен вятър. В Дунавската равнина вятърът временно ще се ориентира от запад – до умерен и с него максималните температури по поречието на Дунав ще се повишат. Минималните ще са между 3° и 8°, максимални – предимно между 16° и 21°. В София минималната ще е около 5°, максимална - около 17°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи Агенция "Фокус".

Над Черноморието облачността ще е разкъсана – предимно висока, до края на деня с тенденция да се увеличи. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са от 13° по северното до 19° - 20° по южното крайбрежие. Температурата на морската вода е 6° - 7°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Над планините облачността ще е разкъсана, предимно значителна над масивите от Западна България. Без валежи. Ще духа умерен западен, по най-високите части и силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е 14°, на 2000 метра – около 8°.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.