1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Над по-голямата част от страната ще бъде слънчево

Над по-голямата част от страната ще бъде слънчево

Максимални температури между 28° и 33°

Над по-голямата част от страната ще бъде слънчево. В следобедните часове над Западна България ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и по-късно там ще превали и прегърми. В отделни райони на Северозападна България явленията ще са интензивни и ще има условия за градушки. През нощта валежи и гръмотевици ще има и в централните райони на страната. Вятърът ще е слаб, в Източна България до умерен от югоизток. Максимални температури между 28° и 33°, по морския бряг малко по-ниски, в София около 29°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи Агенция "Фокус". Атмосферното налягане ще се понижава и ще бъде по-ниско от средното за месеца.

Над Черноморието ще е слънчево. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максимални температури 23°-26°. Температурата на морската вода е от 21° по северното до 23° по южното крайбрежие. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините в Западна България след обяд и до полунощ ще има купесто-дъждовна облачност. Ще превали и прегърми. Над планините в останалата част от страната ще е предимно слънчево. Вятърът по високите открити части ще е умерен от югозапад. Максимална температура на 1200 метра около 22°, на 2000 метра - около 15°.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.