1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. НИМХ: Дневните температури ще се понижат и максималните ще са предимно между 20° и 25°

НИМХ: Дневните температури ще се понижат и максималните ще са предимно между 20° и 25°

Остават условията за градушки

Днес , още преди обяд, отново ще започне да се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще има превалявания, придружени с гръмотевични бури, по-съществени - в източните райони от страната. Остават условията за градушки. Дневните температури ще се понижат и максималните ще са предимно между 20° и 25°, в София - около 20°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), БАН, съобщи Агенция “Фокус”.

Над Черноморието ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми, вятърът временно ще се усили. Максимални температури по крайбрежието - между 22° и 25°. Температурата на морската вода е от 14° в най-северните райони до 20° - в южните. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има превалявания от дъжд, но с нахлуването на студен въздух от северозапад, по високите части на Рила и Пирин ще завали сняг. Ще има и гръмотевични бури. Вятърът по откритите и високи части ще е силен и бурен, отначало все още югозападен, но постепенно ще се обърне от запад-северозапад; в по-ниските части вятърът ще е умерен. Максимална температура на 1200 метра - около 14°, на 2000 метра: 6°-7°.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.