1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. НИМХ: Максималните температури днес ще бъдат между 13° и 18°

НИМХ: Максималните температури днес ще бъдат между 13° и 18°

Снимка:

От запад облачността ще се разкъсва и намалява над много райони до слънчево време

Преди обяд в източните райони все още ще бъде с превалявания, но в процес на отслабване и спиране. От запад облачността ще се разкъсва и намалява над много райони до слънчево време. Ще остане доста ветровито – с умерен, в Дунавската равнина и западната част на Горнотракийската низина и силен северозападен вятър. Максимални температури – между 13° и 18°, в София 14°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи Агенция „Фокус”.

По Черноморието преди обяд ще продължи да превалява, но вече валежите ще са по-слаби, ще спират. След пладне и облачността ще се разкъса. Ще остане ветровито – с умерен и силен северозападен вятър. Максимални температури по крайбрежието – до 14°-16°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

Над планините рано сутринта облачността ще е, все още, значителна, но през деня от запад бързо ще намалее. Ще бъде много ветровито. Ще духа силен и бурен северозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра – около 8°, на 2000 метра - около 1°.

Атмосферното налягане ще продължи да се повишава и до вечерта ще се доближи до средното за месец октомври.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.