1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. НИМХ: Максималните температури днес ще бъдат между 24° и 29°

НИМХ: Максималните температури днес ще бъдат между 24° и 29°

Преди обяд ще преобладава слънчево време, но около и след обяд ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност

Днес преди обяд ще преобладава слънчево време, но около и след обяд ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност. Краткотрайно ще превали, ще прегърми - по-съществени и на повече места ще са валежите в Северна България и в източните райони. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи Агенция "Фокус". Вятърът в западната част от страната ще бъде от запад, а в източната - от югоизток, до умерен. Максимални температури - между 24° и 29°. В София 24°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Временни увеличения на облачността ще има след обяд, когато само на отделни места, главно по южното крайбрежие е възможно да превали и прегърми. Вятърът ще е слаб, за кратко от югоизток. Максимални температури - между 21° и 25°. Температурата на морската вода е от 16° по северното до 20° по южното крайбрежие. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините преди обяд ще има слънчеви часове, но след обяд над много райони там ще има временни увеличения на облачността, по-значителни по старопланинското било и над планините от Източна България, където краткотрайно ще превали и прегърми. Вятърът преди обяд ще бъде от югозапад, но след обяд пак ще се обърне от запад, умерен до силен. Максимална температура на 1200 метра - около 15°, на 2000 метра: 8°-9°. Атмосферното налягане ще се задържи по-ниско от средното за май.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.