1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. НИМХ: Максималните температури днес ще бъдат между 26 и 31°

НИМХ: Максималните температури днес ще бъдат между 26 и 31°

Снимка:

След обяд и преди полунощ над Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност

Днес ще бъде слънчево, но след обяд и преди полунощ над Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, по-значителна над планинските райони. На отделни места там ще превали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици и временно усилване на вятъра. Максимални температури - между 26 и 31°, по крайбрежието на морето - по-ниски: 19-23°, в София - около 26°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи Агенция "Фокус". Атмосферното налягане е близко до средното за май - ще продължи да се понижава.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа бриз. Максимални температури - меджу 19° и 23°. Температурата на морската вода е 13°-17°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево, след обяд на масивите в Западна България с развитие на купесто-дъждовна облачност. На места там ще превали краткотраен дъжд, в отделни райони придружен от гръмотевици. Вятърът ще е слаб от югозапад, по най-високите върхове на Рила и Пирин от запад и северозапад. Максимална температура на 1200 метра около 21°, на 2000 метра - около 13°.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.