1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. НИМХ: На много места ще има краткотрайни превалявания, придружени от гръмотевици

НИМХ: На много места ще има краткотрайни превалявания, придружени от гръмотевици

Дневните температури ще се понижат, като максималните ще са между 23° и 28°, в София 24°

От днес времето над страната ще стане по-неустойчиво. Още през нощта облачността ще започне да се увеличава, задържайки се значителна почти през цялото денонощие. Повече слънчеви часове ще има преди обяд главно над западната половина от страната, а към края на деня над югоизточната и част. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи Агенция “Фокус”.

На много места ще има краткотрайни превалявания, придружени от гръмотевици. Вятърът ще бъде слаб, по време на валеж и гръмотевична буря временно усилващ се, с променлива посока. Дневните температури ще се понижат, като максималните ще са между 23° и 28°, в София 24°.

По Черноморието по-значителна ще е облачността преди обяд, когато на места ще превали. По-късно през деня облачността временно ще намалее. Вятърът ще е от югоизток, предимно слаб. Максимални температури около 21°-23°, а температурата на морската вода е от 15° по северното до 20° по южното крайбрежие. Вълнението на морето ще е до умерено 3-4 бала.

В планините времето ще стане по-неустойчиво, особено в следобедните часове и преди полунощ. Ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици, а вятърът по билата ще бъде предимно умерен, с променлива посока. Дневна температура на 1200 м.н.в около 17°, на 2000 м около 13°.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.