1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. НИМХ: Почти в цялата страна ще вали сняг

НИМХ: Почти в цялата страна ще вали сняг

Снимка:

С умерен и силен вятър от север-североизток ще продължи да нахлува студен въздух

Днес (26.01.2014 г.) с умерен и силен вятър от север-североизток ще продължи да нахлува студен въздух. Почти в цялата страна ще вали сняг. Ще има виелици и навявания. Само по Черноморското крайбрежие валежът ще е от дъжд и сняг. Понижението на температурите ще продължи. Максималните в Северна България ще са между минус 8° и минус 3°, в Южна минус 4° - 1°, по Черноморието до 4°-6°. Това е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

Атмосферното налягане ще се задържи по-ниско от средното.

В планините ще вали сняг. Вятърът ще е умерен до силен от източната четвърт. Температурите ще се понижат още и максималната на 1200 м ще е минус 3°, на 2000 м около минус 8°.

По Черноморското крайбрежие ще духа силен североизточен вятър. Валежът ще е от дъжд и сняг. Максимални температури 4°-6°. Вълнение на морето 4-5 бала. Температура на морската вода 7°-8°.

Жълт код е обявен за цяла Източна България. Ще духа умерен до силен вятър от север-североизток. Ще вали сняг и ще има условия за виелици и навявания предупреждават от НИМХ.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.