1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. НИМХ: Ще има разкъсана облачност, максималните температури ще са между 22° и 27°

НИМХ: Ще има разкъсана облачност, максималните температури ще са между 22° и 27°

Снимка:

До края на денонощието в много райони ще превали и прегърми

И днес в циклоналното поле, настанило се над страната ни вече от дни наред, въздушната маса ще бъде неустойчива. Ще има разкъсана облачност, преди обяд над Югозападна България и на места в Дунавската равнина, намаляваща до предимно слънчево. Около и след обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и до края на денонощието в много райони ще превали и прегърми, а вятърът временно ще се усили. Максималните температури ще са между 22° и 27°, в София 21°-22°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи Агенция „Фокус”.

Над Черноморието облачността ще е по-често значителна. Главно в часовете след пладне и преди полунощ на места ще превали и прегърми. Максималните температури на въздуха по крайбрежието ще са до 22°-25°. Температурата на морската вода е от 14° до 17°. Вълнението на морето ще бъде 1 бал.

Най-неустойчива ще бъде въздушната маса над планините, където около и след обяд на много места ще превали и прегърми. Вятърът по високите части ще е умерен от запад-северозапад, но по време на гръмотевична буря с временно усилване и резки промени в посоката. Дневна температура на 1200 м.н.в около 15°, на 2000 метра - около 9°.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.