1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. НИМХ: Температурите ще се понижат и максималните ще бъдат предимно между 18° и 23°

НИМХ: Температурите ще се понижат и максималните ще бъдат предимно между 18° и 23°

На много места ще превали и прегърми

Днес въздушната маса над страната ще бъде неустойчива и ще се развива купесто-дъждовна облачност. На много места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен, в Дунавската равнина и временно силен вятър от запад-северозапад. Температурите ще се понижат и максималните ще бъдат предимно между 18° и 23°, в София – около 17°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи Агенция "Фокус".

Над Черноморието ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места, главно след обяд ще превали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от северозапад. Максимални температури: 22°-24°. Температурата на морската вода е 19°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми; по най-високите върхове на Рила и Пирин ще превали и сняг. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 12°, на 2000 метра – около 5°.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.