1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. НИМХ: Температурите ще се понижат и максималните ще са между 26° и 31°

НИМХ: Температурите ще се понижат и максималните ще са между 26° и 31°

Днес в сутрешните часове все още на отделни места в Северна България и западните райони ще превалява

Днес в сутрешните часове все още на отделни места в Северна България и западните райони ще превалява, но по-късно преваляванията ще спрат и облачността ще намалее. След обяд по-значителни увеличения на облачността ще има над Югозападна България, където на места отново ще превали и прегърми. Ще духа слаб, в Дунавската равнина умерен северозападен вятър и с него ще продължи да прониква по-хладен въздух. Температурите ще се понижат с още 3-4 градуса и максималните ще са между 26° и 31°, в София – около 26°. Без валежи и най-топло ще е в югоизточните райони. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи Агенция „Фокус”.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от север, североизток. Максимални температури: 26°-28°. Температурата на морската вода е между 22° и 25°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. По-билата все още ще духа умерен до силен югозападен вятър, в по-ниските части – вятърът ще е от северозапад. Максимална температура на 1200 метра около 19°, на 2000 метра около 12°.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.