1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Облачно с интензивни валежи в следобедните часове на деня

Облачно с интензивни валежи в следобедните часове на деня

Максималните температури ще са между 18° и 23°

Днес, 8 май в сутрешните часове облачността над по-голямата част от страната ще е разкъсана, на места намаляваща до предимно слънчево. В отделни райони на Източна България видимостта ще е намалена. Около и след обяд облачността отново ще се увеличи и на много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи, придружени с гръмотевици. Има условия и за градушки. Ще духа слаб, в Дунавската равнина умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са предимно между 18° и 23°. Такава е прогнозата на НИМХ към БАН.

Атмосферното налягане ще остане по-ниско от средното за месец май.

Над планините ще има значителна облачност, с превалявания от дъжд и гръмотевици. Над 2500 метра ще превали сняг. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 11°, на 2000 метра – около 6°.

По Черноморието облачността ще бъде предимно значителна. Около и след обяд ще има краткотрайни, временно интензивни валежи, придружени с гръмотевици. Вятърът ще е до умерен: преди обяд от запад, по-късно през деня ще се ориентира от юг-югозапад. Максималните температури ще са 16°-20°. Температурата на морската вода е 15-17°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.