1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Облачността днес ще бъде значителна

Облачността днес ще бъде значителна

Температурите ще се понижат и максималните ще са от 25°С до 30°С

В сутрешните часове ще има значителна облачност, като на отделни места и превалявания. Над останалата част от страната ще е предимно слънчево. В следобедните часове над Рило-Родопската област ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, но само на отделни места там ще превали. Ще духа умерен, в Дунавската равнина временно и силен вятър от запад-северозапад и с него ще прониква по-хладен въздух. Температурите ще се понижат и максималните ще са от 25°С до 30°С. В София около 25°С. Такава е прогнозата за времето на НИМХ към БАН.

Атмосферното налягане ще се повишава и в края на денонощието ще е малко над средното за месеца. Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще има временни увеличения на облачността, повече в сутрешните часове, над северните райони. Вятърът ще е умерен от северозапад. Максималните температури ще са 24°-27°С. Температурата на морската вода е 22°-24°С. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините облачността ще е променлива, по-значителна до обяд над Стара планина, а след обяд в Рило-Родопската област, където на отделни места ще превали и прегърми. Вятърът ще е умерен от запад-северозапад, по билото на Стара планина временно и силен. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 м ще е 17°, на 2000 м около 11°.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.