1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Облачността над страната ще бъде променлива, по-често значителна над Централна и Източна България

Облачността над страната ще бъде променлива, по-често значителна над Централна и Източна България

Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН

Днес облачността над страната ще бъде променлива, по-често значителна над Централна и Източна България. Главно там и в планинските райони ще превалява краткотраен дъжд, на места придружен от гръмотевици. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи Агенция "Фокус". Ще духа слаб вятър от запад-северозапад, в Дунавската равнина и Източна България -до умерен. Максималните температури ще бъдат между 22° - 27°, в София 22°.

Над Черноморието ще има променлива, често значителна облачност, ще превалява дъжд, в северните райони е възможно да прегърми. Ще духа до умерен вятър от западната четвърт. Максималните температури ще са 22°-24°. Вълнението на морето ще бъде 2 – 3 бала. Температурата на морската вода е от 16° при Шабла, до 20° в останалите райони.

Над планините ще има променлива облачност, значителна над Стара планина, Родопите и Странджа. Главно там ще превалява дъжд, на места с гръмотевици. Вятърът ще е от запад – умерен, по откритите високи части - до силен. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 14°, на 2000 метра - около 7°. Атмосферното налягане ще се повишава, но ще остане по-ниско от средното за май.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.