1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Облачността над страната ще е променлива

Облачността над страната ще е променлива

Снимка:

Максималните температури ще са между 26° и 31°, в София около 26°

Облачността над страната ще е променлива. Главно над Северна и Западна България в часовете около и след обяд ще има краткотрайни валежи, в отделни райони и с гръмотевици. Над Източна България ще духа слаб югоизточен вятър, по морския бряг временно до умерен. Максималните температури ще са между 26° и 31°, в София около 26°. Това е прогнозата за времето на НИМХ към БАН, съобщи Агенция „Фокус”.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. По-значителни временни увеличения на облачността ще има след обяд над северното крайбрежие, едва вечерта на места ще превали за кратко. Вятърът ще е от югоизток до умерен. Максимални температури 24°-26°. Температурата на морската вода е от 22° по северното крайбрежие до 24° по южното. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Над планините по-значителна облачност ще има след обяд, когато на места ще превали и прегърми. Вятърът ще е от запад – умерен, а по най-високите и открити части силен. Максимална температура на 1200 метра около 20°, на 2000 метра около 14°.
Атмосферното налягане ще бъде около средното за септември и през деня ще остане почти без промяна.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.