1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Облачността над цялата страна ще намаелее

Облачността над цялата страна ще намаелее

Снимка:

Дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат между 3° и 8°C

Днес, на 23 декември, в сутрешните часове на отделни места в равнините видимостта ще бъде намалена. През деня над по-голямата част от страната облачността ще намалее до предимно слънчево. По-значителна ще се задържи над Югоизточна България, но там само на изолирани места в крайните югоизточни райони е възможно слабо да превали. В Източна България ще продължи да духа до умерен север-североизточен вятър. Дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат между 3° и 8°, в крайните югозападни райони до 10°-11°.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за декември – слабо ще се понижи.

Над планините ще бъде предимно слънчево. По-значителна облачност ще има над Странджа, Сакар и Родопите. Само на отделни места в Странджа ще превали слаб сняг. Ще духа силен вятър от север-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра около 0°, на 2000 метра – около минус 4°.

Над Черноморието ще има разкъсана облачност, значителна над южното крайбрежие. Само на отделни места в най-южните райони ще превали слабо. Ще продължи да духа до умерен север-североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 3°-6°. Температурата на морската вода е 6°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.