1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Облачността над Южна и Североизточна България ще бъде предимно значителна

Облачността над Южна и Североизточна България ще бъде предимно значителна

Максимални температури - между 7° и 12°

Облачността над страната ще бъде разкъсана, над Южна и Североизточна България предимно значителна. Главно в Рило-Родопската област ще превали слаб дъжд. Северозападният вятър в Дунавската равнина до вечерта ще се ориентира от североизток и с него ще прониква студен въздух. Максимални температури - между 7° и 12°, по-ниски в североизточните райони - от 3° до 5°, в София около 9°. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за януари, през деня слабо ще се повишава - доближавайки се до средното за месеца. Това е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи Агенция „Фокус”.

Над Черноморието облачността ще е значителна, но валежи са малко вероятни. Вятърът ще е от североизток, предимно слаб. Максимални температури - между 5° и 9°.

Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. Над планините облачността ще е променлива. На места в Рило-Родопския масив ще превали слаб дъжд, над 1600 метра сняг. Вятърът ще е умерен от запад, по високите части временно и силен. Максимална температура на височина 1200 метра около 4°, на 2000 метра минус 3°.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.