1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Облачността от север ще се разкъсва и намалява, валежите в Южна България ще спрат

Облачността от север ще се разкъсва и намалява, валежите в Южна България ще спрат

Температурите ще се повишат и максималните ще са между 5° и 10°

Облачността от север ще се разкъсва и намалява, а валежите в Южна България ще спрат. След обяд над по-голямата част от страната вече ще е предимно слънчево. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен северен вятър. Температурите ще се повишат и максималните ще са между 5° и 10°, в София около 5°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН, съобщи Агенция „Фокус”. Атмосферното налягане слабо ще се понижи и ще е близко до средното за месец март.

По морския бряг облачността от север ще се разкъсва и намалява. Вятърът ще е умерен до силен от север. Максималните температури ще достигнат 7°-8°. Вълнението на морето ще е умерено до силно: 4-5 бала. Температурата на морската вода е 6°-7°.

До обяд над Рило-Родопския масив ще прехвърча сняг, след обяд облачността и там ще се разкъса, а над Стара планина вече ще е предимно слънчево. Вятърът ще е умерен и силен от север, по най-високите части от изток-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра ще е около минус 1°, на 2000 метра - около минус 5°.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.