1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Очакава се захлажадне на времето

Очакава се захлажадне на времето

В Северозападна България са възможни градушки

Днес, 27 август от запад започва промяна на времето. Около и след обяд над западните и северните райони от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици и усилвания на вятъра. В Северозападна България са възможни и градушки. Там дневните температури ще бъдат по-ниски – 27°С-29°С. В Източна България и Горнотракийската низина ще се задържи предимно слънчево и горещо, с температури между 31°С и 36°С. В София максимална температура около 30°С. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

Атмосферното налягане ще остане без съществена промяна и ще бъде по-ниско от средното за август.

Над планините ще преобладава слънчево време. След пладне ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа предимно умерен, по високите части и силен западен вятър. Максимална температура на 1200 метра около 25°С, на 2000 – около 18°С.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Привечер и през нощта облачността ще се увеличи. Максимални температури на въздуха: 27°С-30°С. Температурата на морската вода е 25°С-26°С.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.