1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. По-хладно време с възможни превалявания в Западна и Централна България

По-хладно време с възможни превалявания в Западна и Централна България

Максималните температури ще бъдат между 27°С и 32°С

Днес (16.08.2013 г.) от североизток със слаб, в източните райони и по поречието на река Дунав – умерен вятър ще продължи да прониква по-хладен въздух. Ще преобладава слънчево време. По-значителни увеличения на облачността ще има над Западна и Централна България, където на отделни места ще превали и прегърми. Дневните температури слабо ще се понижат и максималните ще бъдат между 27°С и 32°С, в крайните югозападни райони до 35°С, в София – около 27°С. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

Атмосферното налягане ще се задържи по-високо от средното за август.

Преди обяд над планините ще е предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в масивите от западната и централна част на страната ще превали и прегърми. По високите части ще духа умерен и временно силен вятър от североизток-изток. Максимална температура на височина 1200 метра около 22°С, а на 2000 метра - около 14°С.

Над Черноморието ще е предимно слънчево, но ветровито – с умерен до силен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 27°С-30°С. Температурата на морската вода е 25°С-27°С. Вълнението на морето ще е умерено 3-4 бала.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.