1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Преди обяд над страната ще има временни разкъсвания и намаления на облачността

Преди обяд над страната ще има временни разкъсвания и намаления на облачността

Максималните температури ще бъдат между 16° и 21°

Преди обяд над страната ще има временни разкъсвания и намаления на облачността. След обяд тя отново ще се увеличи и на отделни места, главно в западната половина от страната и планинските райони ще превали дъжд, придружен от гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от източната четвърт. Максималните температури ще бъдат между 16° и 21°, в София – около 17°. През нощта срещу сряда валежи ще има на повече места, в отделни райони от Северозападна България ще бъдат значителни. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи Агенция „Фокус”.

Над Черноморието преди обяд облачността ще се разкъса, но след обяд отново ще се увеличи и на отделни места е възможно да превали дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от югоизток. Максималните температури на въздуха ще бъдат 15°-16°, близки до температурата на морската вода.

Над планините облачността ще е значителна и след обяд на места ще превали и прегърми. По най-високите върхове ще превали сняг. Ще духа до умерен южен вятър, който привечер ще се ориентира от запад и ще се усили. Максимална температура на височина 1200 метра около 10°, на 2000 метра – около 5°. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и още малко ще се понижи.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.