1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Преди обяд ще бъде слънчево, максималните температури ще са между 28 и 33 градуса

Преди обяд ще бъде слънчево, максималните температури ще са между 28 и 33 градуса

Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН

В ранните сутрешни часове по-значителна ще е облачността над северозападните райони и на отделни места там ще превали краткотрайно. Около и след обяд над Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и главно в планинските райони там ще превали и прегърми.

Привечер и през нощта срещу вторник превалявания, придружени с гръмотевици ще има и на отделни места в Източна България, където през деня вятърът ще бъде от юг-югоизток; в западната част на Дунавската равнина вятърът ще е северозападен, слаб до умерен. Високи максимални температури - между 28° и 33°, в София - около 28°.  Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи Агенция „Фокус”.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максимални температури - между 24° и 27°. Температурата на морската вода е 16°-21°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд - с развитие на купесто-дъждовна облачност и на места, главно в Родопите и по старопланинското било ще превали и прегърми. Вятърът ще бъде от западната четвърт, по-силен в планините на Западна България. Максимална температура на 1200 метра: 19°-20°, на 2000 метра: около 12°.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.