1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Преди обяд времето в по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево

Преди обяд времето в по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево

Максимални температури между 27°С и 32°С

Днес (20.01.2014 г.) преди обяд времето в по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. След обяд над източната половина и планинските райони ще се развие по-значителна купеста облачност и на места краткотрайно ще превали. В Източна България ще духа до умерен, север - северозападен вятър. Ще е малко по-топло с максимални температури между 27° и 32°. Такава е прогнозата за времето на НИМХ към БАН.

Над планините ще остане по-неустойчиво. Макар и с повече слънчеви часове, по-късно през деня отново ще е с развитие на купесто-дъждовна облачност, с локални превалявания и гръмотевици. Вятърът по билата ще е умерен - от север. Максимална температура на височина 1200 метра ще е около 21°С, на 2000 метра - около 15°С.

По Черноморието ще бъде с променлива облачност, значителна след пладне, когато отново ще има превалявания и гръмотевици. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са от 27°С до 29°С. Температурата на морската вода е от 23°С на север до 26°С на юг.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.