1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Предимно слънчево, следобед е възможно да превали

Предимно слънчево, следобед е възможно да превали

Ще духа слаб североизточен вятър

Днес времето над страната ще бъде предимно слънчево. След обяд и преди полунощ над Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места там ще превали краткотраен дъжд и ще прегърми. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и източните райони до умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури предимно между 23° и 28°, в София – около 24°. Това е прогнозата за времето на НИМХ към БАН, цитирана от Агенция „Фокус”.
Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще се появи до умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха: 20°-23°. Температурата на морската вода е 17°-19°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.
Над планините преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места в масивите от западната половина от страната ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб до умерен от югоизток, по билата от североизток. Максимална температура на височина 1200 метра около 17°, на 2000 метра – около 10°.
Атмосферното налягане ще се задържи по-високо от средното за май.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.