1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Слънчево време ни очаква днес

Слънчево време ни очаква днес

Максимални температури между 26°С и 31°С

Днес (07.06.2014 г.) преди обяд времето над страната ще бъде слънчево. В следобедните часове отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в Централна и Източна България, както и в планинските райони ще превали и прегърми. Вятърът ще бъде слаб от северозапад, в Източна България временно умерен от север. Максимални температури между 26°С и 31°С, в София – около 26°С. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

Атмосферното налягане ще се задържи почти без промяна - около средното за месец юни.

Над планините до обяд ще е предимно слънчево. Около и след пладне ще се развива купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания на места придружени от гръмотевици. Повече ще са валежите в масивите от Централна България. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е 17°С, на 2000 метра - около 10°С.

Над Черноморието до обяд ще е предимно слънчево, а в следобедните часове ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа умерен северен вятър. Максимални температури: 24°-26°С. Температурата на морската вода е около 19°С.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.