1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Слънчево време с максимални температури между 30°С и 35°С

Слънчево време с максимални температури между 30°С и 35°С

Снимка:

Около и след обяд от запад облачността временно ще се увеличи

Днес, 24 август над страната ще преобладава слънчево време. Около и след обяд от запад облачността временно ще се увеличи и до вечерта на отделни места, главно в Западна България ще превали краткотраен дъжд, ще прегърми. В източната част от страната през втората половина от деня ще духа до умерен изток-югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 30°С и 35°С, в София 30°С. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

Следствие на създалата се синоптична обстановка - трайно засушаване, голям период с високи температури и вятъра, има повишен риск за възникване на полски и горски пожари. Затова трябва да се спазват препоръките на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ при работа с огън на открито.

Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за август – слабо ще се понижи.

Над планините около обяд ще започне увеличение на облачността и на места, главно в западните планински масиви ще превали и прегърми. По високите части вятърът ще се ориентира от запад и ще е предимно умерен. Максимална температура на височина 1200 метра – около 23°С, на 2000 метра - около 16°С.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа предимно слаб вятър от изток-югоизток. Максимални температури по крайбрежието - до 27°С-29°С. Температурата на морската вода е 25°С-26°С. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.