1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има валежи и гръмотевици

След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има валежи и гръмотевици

Максималните температури ще са между 24°С и 29°С

Днес, 19 юли въздушната маса над страната ще остане неустойчива. Преди обяд, главно над Южна България, ще има и слънчеви часове. След пладне и преди полунощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има валежи и гръмотевици. Ще духа слаб, в източната половина от страната – умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури, в повечето места, ще са между 24°С и 29°С. Такава е прогнозата за времето на НИМХ към БАН.

Атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще остане близко до средното за месеца.

Над планините ще остане по-неустойчиво. Макар и с повече слънчеви часове, по-късно през деня отново ще е с развитие на купесто-дъждовна облачност, с локални превалявания и гръмотевици. Вятърът по билата ще е умерен - от север. Максимална температура на височина 1200 метра ще е около 21°С, на 2000 метра - около 15°С.

Преди обяд над Черноморието ще има и слънчеви часове, но след пладне и преди полунощ облачността ще се увеличи и на места ще има валежи и гръмотевици. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са от 25°С до 27°С, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.