1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Снежна Коледа и Нова година прогнозират синоптиците

Снежна Коледа и Нова година прогнозират синоптиците

Най-ниските температури през месеца ще бъдат между минус 15° и минус 10°

Синоптиците прогнозират снежна Коледа и Нова година. В последните дни на декември температурите ще се задържат по-ниски от обичайните, с повишена вероятност за валежи, предимно от сняг.

Средната месечна температура ще бъде около и под нормата, която в Северна България и високите полета е около 0°, в Горнотракийската низина - 2-3°, по Черноморието и в най-южните райони - около 4°, в планините - от минус 5 до минус 1°. Валежите също ще бъдат около нормалните като количество за месеца - между 30 и 60 л/кв.м, в планините и най-южните райони - между 60 и 120 л/кв.м.

Най-ниските температури през месеца ще бъдат между минус 15° и минус 10°, а най-високите - между 8° и 13°. В началото на декември температурите слабо ще се повишат. Облачността ще се увеличи и на места ще превали: в Северна България и по високите полета предимно сняг, в Южна България и по Черноморието - дъжд.

В началото на второто десетдневие от север ще проникне студен въздух и температурите ще се понижат. Времето ще бъде облачно, с валежи от сняг.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.