1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Утре времето над страната ще бъде слънчево

Утре времето над страната ще бъде слънчево

Снимка:

Максимални температури – между 27° и 32°

До полунощ все още на отделни места в северозападните райони ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици, но явленията ще бъдат в процес на затишие. Над по-голямата част от страната ще преобладава ясно и тихо време. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи Агенция „Фокус”.

Утре времето над страната ще бъде слънчево. След обяд над източните райони и планините с купеста облачност, вероятността за валеж е много малка. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максимални температури – между 27° и 32°.

Над Черноморието ще бъде слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността. Ще духа до умерен вятър от северозапад. Максимални температури: 24°-28°.Температурата на морската вода е около 19°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време, след обяд с временни увеличения на облачността, но вероятността за валеж е много малка. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 21°, на 2000 метра – около 13°.

В неделя над Северна България времето ще бъде предимно слънчево. Над Южна ще има и слънчеви часове, но и временни увеличения на облачността, там на места за кратко ще превали. В понеделник и вторник ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста облачност, но само на отделни места ще превали слабо. Температурите ще останат почти без промяна - максималните ще са между 27° и 32°.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.