1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. В по-голямата част от страната облачността ще намалее до предимно слънчево

В по-голямата част от страната облачността ще намалее до предимно слънчево

Снимка:

Максималните температури на повечето места ще са между 20 и 25°

В сутрешните часове и в североизточните райони валежите ще спрат. Времето през деня ще бъде ветровито, в повечето места с умерен западен, а по Черноморието силен северозападен вятър, който едва привечер ще започне да отслабва. В по-голямата част от страната облачността ще намалее до предимно слънчево. По-значителна облачност ще се задържа над Североизточна България, където на места отново ще превали. Максималните температури на повечето места ще са между 20 и 25°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи Агенция "Фокус".

По Черноморието ще духа умерен до силен северозападен вятър, отслабвайки едва към края на деня. По-значителна ще се задържа облачността по северното крайбрежие, където на места пак ще превали. Температурите през деня ще достигнат 22°-24°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала, а температурата на морската вода по крайбрежието е 20-24°.

Облачността и над планините ще намалее, оставайки по-значителна над билната част. Ще духа умерен и силен северозападен вятър. Дневна температура на 1200 м.н.в около 14°, на 2000 м около 6°.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.