1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Валежите от сняг в много райони ще продължат

Валежите от сняг в много райони ще продължат

Максимални температури – предимно между минус 5 и нула градуса

Валежите от сняг в много райони ще продължат, ще се образува нова снежна покривка. Вятърът от североизток постепенно ще се ориентира от север, северозапад, в Източна България временно ще е силен. Главно там в планините ще има виелици и навявания. Дъжд ще вали в крайните югоизточни райони и по Черноморието, където условията за поледици остават. Значителни количества се очакват и в Родопската област и източна България. Около обяд от югозапад ще започне процес на спиране на валежите, а над югозападната половина от страната и временно разпръскване на облачността. Максимални температури – предимно между минус 5 и нула градуса, в крайните югозападни райони до 6 – 7 градуса, в София около нулата. Това е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи Агенция „Фокус”. Атмосферното налягане ще се повишава, но ще остане по-ниско от средното за месец януари.

Над Черноморието ще е облачно с валежи, предимно от дъжд. Главно в северната част са възможни поледици. Вятърът ще е силен, от североизток, по-късно от север, северозапад. Максимални температури на въздуха: 1° - 6°. Температурата на морската вода е 5°-7°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините ще бъде облачно и мъгливо, с валежи от сняг. Ще духа умерен, по билата до силен вятър от западната четвърт. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 1°, на 2000 метра – минус 6°.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.