1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Времето днес ще остане без валежи

Времето днес ще остане без валежи

Максимални температури между 10°С и 15°С

Днес (09.02.2014 г.) облачността над страната ще бъде разкъсана, предимно значителна. През деня ще е без валежи, но привечер и през нощта срещу понеделник на места от запад на изток отново ще превали дъжд. Ще духа слаб, в Източна България до умерен югозападен вятър и още малко ще се затопли. Максималните температури ще бъдат между 10°С и 15°С, по-студено ще се задържи в западната и централна част от Дунавската равнина – с дневни температури между 3°С и 6°С. В София – около 12°С. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) – БАН.

Над планините облачността ще бъде значителна, но едва към края на деня и през нощта в масивите от Западна България ще завали. Ще духа силен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 7°С, на 2000 метра – около 2°С.

Над Черноморието ще има разкъсана облачност. Ще духа до умерен югозападен вятър и температурите още малко ще се повишат - максималните ще бъдат между 12 и 16°С. Температурата на морската вода е 3°-6°С. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.