1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Времето ще бъде слънчево с максимални температури между 24° и 29°

Времето ще бъде слънчево с максимални температури между 24° и 29°

Снимка:

Около и след обяд в Източна България ще има временни увеличения на облачността

Времето отново ще бъде слънчево. Около и след обяд в Източна България, където ще има временни увеличения на облачността, ще се появи слаб до умерен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са без особена промяна - предимно между 24° и 29°, в София - около 25°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи Агенция „Фокус”.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. На отделни места за кратко и слабо ще превали. Ще се усили вятърът от север-североизток - до умерен. Максимални температури по крайбрежието - близки до температурата на морската вода - между 23° и 25°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините времето отново ще е слънчево, с купеста облачност след обяд над планинските масиви в източната половина от страната. И там вятърът ще се ориентира от север-североизток и временно ще се усили. Слабо понижение на температурите - на 1200 метра максималната ще бъде около 18°, на 2000 метра: 10°-11°.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.