1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Захлаждането на времето няма да окаже негативно влияние върху младите посеви

Захлаждането на времето няма да окаже негативно влияние върху младите посеви

Земеделските производители нямат място за притеснение

Захлаждането на времето няма да окаже негативно влияние върху младите посеви. За това време на годината температурите са в нормални граници, коментира пред Агро ТВ синоптикът Симеон Матев. Според специалиста дъждовете от миналата седмица са обогатили почвите с влага и ще помогнат на механизираните обработки.

Във втората половина на есента температури, близки до нулата не трябва да изненадват никого. Според данните на синоптика, градусите в момента дори са под средните за месец ноември. Земеделските производители нямат място за притеснение.

През втората половина на седмицата ще започне затопляне, което ще повиши температурите с 10-12 градуса. Най-студено ще бъде в сряда сутрин, когато живакът ще падне до -5-6 градуса. Закъснели с обработките зърнопроизводители могат да наваксат с оранта в следващите дни, когато повърхностният слой на почвата ще е изсъхнал. Времето е подходящо и за подрязване на овощни дръвчета.

По думите на синоптика есента не е закъсняла, а прогнозните данни показват, че зимата тази година ще е по-топла от обичайното.

Автор: Мирела Спасова

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.