1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Започналите от запад валежи от дъжд ще обхванат цялата страна

Започналите от запад валежи от дъжд ще обхванат цялата страна

Максималните температури ще са между 14° и 19°

Днес, 1 април през по-голямата част от деня ще продължи да духа умерен и силен поривист вятър от юг-югозапад. Около обяд над западните райони вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и с него ще нахлува студен въздух. Започналите от запад валежи от дъжд ще обхванат цялата страна. След обяд ще има условия и за гръмотевици. Максималните температури ще са между 14° и 19°. Такава е прогнозата на НИМХ към БАН.

В планините ще духа силен, по високите и открити части и бурен югозападен вятър, който през деня постепенно ще се ориентира от запад-северозапад и ще отслабва. Облачността ще е значителна и ще има валежи от дъжд, над около 1900 метра - от сняг. Ще има и гръмотевици. Максималната температура на 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра - около 3°.

По Черноморието ще бъде ветровито. Ще духа силен поривист вятър от юг-югозапад. Привечер ще се ориентира от запад-северозапад и с него температурите ще се понижат. Облачността ще е значителна и след обяд ще има валежи от дъжд. Максималните температури ще са между 14 и 19°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, по северното крайбрежие до 4. Температурата на морската вода е 7-8°.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.