1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Започналото от запад заоблачаване ще продължи и до края на деня ще обхване по-голямата част от страната

Започналото от запад заоблачаване ще продължи и до края на деня ще обхване по-голямата част от страната

Максимални температури - между 7°С и 12°С

Днес, 08 февруари преди пладне в Дунавската равнина и на отделни места в Горнотракийската низина ще бъде мъгливо. Започналото от запад заоблачаване ще продължи и до края на деня ще обхване по-голямата част от страната. Привечер и през предстоящата нощ на отделни места в западните райони ще превали слаб дъжд. Вятърът ще се ориентира от югозапад, ще бъде слаб, в източните райони до умерен. Максимални температури - между 7°С и 12°С, в районите с трайна мъгла около нулата. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) – БАН.

Над планините ще се заоблачава, но едва привечер в масивите в Западна България ще превали. Вятърът ще е от югозапад, предимно умерен. Температурите ще се повишат, максималната на 1200 метра ще е около 9°С, на 2000 метра - около 3°С.

На места по Черноморието преди обяд ще има мъгла. Облачността ще е разкъсана, средна и висока, след пладне ще започне да се вплътнява. Ще духа умерен югозападен вятър. Максимални температури 10° - 12°С. Температурата на морската вода е 3-6°С. Вълнението на морето ще бъде 1-3 бала.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.