1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Жълт код за екстремно ниски температури в 17 области на страната

Жълт код за екстремно ниски температури в 17 области на страната

Минималните температури ще са между минус 12 и минус 16 градуса

По данни на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН за днес, 28 януари е обявен жълт код за екстремно ниски температури за 17 области в страната.

Предупреждението е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, София – град, София – област, Перник, Кюстендил, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Смолян, Кърджали и Хасково.

Минималните температури ще са между минус 12 и минус 16 градуса. Дневните температури в по-голямата част от тези области ще останат отрицателни.

Преди пладне над равнинната част от страната ще има мъгла или ниска облачност, като подобрение на видимостта и разкъсване на облачността ще настъпи след обяд. Трайна ще се задържи мъглата по река Дунав и на места в източните райони от Горнотракийската низина. Над планинските райони през целия ден ще преобладава слънчево време. Максималните температури ще бъдат между минус 3° и 2°, по-ниски ще остават в местата с трайна мъгла.

Атмосферното налягане е и ще се задържи по-високо от средното за януари.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Северният вятър ще отслабне и ще е до умерен. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 2°, на 2000 метра – около минус 7°.

Над Черноморието ще преобладава облачно време, преди обяд на места с мъгла. Ще духа слаб североизточен вятър. Максимални температури на въздуха и морската вода: 1°-3°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.