1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Жълт код за ниски температури в цялата страна

Жълт код за ниски температури в цялата страна

Снимка:

Максималните температури ще са между минус 13° и минус 8°

Жълт код за ниски температури е обявен във всички области на страната.

През деня превалявания от сняг ще има главно в източните райони и в Предбалкана. Ще е ветровито, с умерен до силен вятър, в западната половина от страната от запад-северозапад, в източната - от север, но до края на деня и там ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще са между минус 13° и минус 8°. Това сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

Жълт код за силен вятър е обявен в областите Видин, Монтана, Враца, Кърджали, Хасково, Бургас, Варна, Добрич. В тези области вятърът ще е с пориви до 20-22 м/сек.

Над планините ще е облачно, с валежи от сняг, в Стара планина и значителни. Ще духа умерен, в масивите от Източна България силен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще около минус 16°, на 2000 метра - минус 19°.
Над Черноморието ще е облачно и с временни прекъсвания ще превалява сняг. Ще духа силен северен вятър, който до края на деня ще се ориентира от северозапад. Ще е студено с максимални температури между минус 10° и минус 8°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала. Температурата на морската вода е 3-4°.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.