1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Жълт код за опасно студено време е обявен за четири области на страната

Жълт код за опасно студено време е обявен за четири области на страната

Снимка:

В тези области се очаква минималните температури да са между -19° и -15°

Жълт код за опасно студено време е обявен за четири области в страната в първия ден от новата седмица, като се очаква температурите да спаднат до -19°, информират от НИМХ към БАН. Кодът е в сила за областите Видин, Монтана, Враца и Плевен.

На тези места се очаква минималните температури да са между -19° и -15°. Дневните температури също ще останат отрицателни. Такава е прогнозата на НИМХ към БАН.

За днес, 23 януари над котловините и низините на Западна България, видимостта ще бъде намалена, но ще се подобрява. По-късно през деня над югозападните и планинските райони ще е предимно слънчево, а над останалата част от страната ще се задържи с ниска слоеста облачност. Ще е почти тихо. Максималните ще са предимно между минус 4° и 1°.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.

Над планините ще е предимно слънчево, с повече облаци над масивите от Източна България. Ще духа слаб, по билата умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 0°, на 2000 метра – около минус 5°.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно. Ще духа слаб предимно източен вятър. Максимални температури и на въздуха и на морската вода: 2°-4°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.