1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Зимата отстъпва все по-категорично

Зимата отстъпва все по-категорично

Времето ще бъде сравнително топло за месеца, на места с превалявания от дъжд

Зимата отстъпва все по-категорично, не е ясно кога и дали ще се завърне. Това прогнозира в предаването „Дарик Кафе" по Дарик Людмил Кърджилов. След около 10-12 дни ще застудее малко повече, но до края на тази и през цялата следваща седмица времето ще бъде сравнително топло за месеца, на места с превалявания от дъжд.

Тези високи температури идват от атмосферната циркулация. Има циклон, който се намира над Северна Италия и в неговата предна част, от Средиземно море, от Африка, над нашата страна, Балканският полуостров, се предвижват по-топли въздушни маси.

Заради това и тази седмица до сряда времето по обед и в ранния следобед ще бъде сравнително топло за средата на февруари. Температурите в равнинните части на страната, особено в Южна Тракия, в Източна Тракия, на юг от Стара планина, ще бъдат 15, 16 до 17 градуса. В четвъртък и петък се очакват превалявания в някои части на страната.

Следващата седмица времето ще бъде спокойно, малко по-хладно, но валежи не се очакват. Едва по-следващата седмица се очертава да се смени атмосферната циркулация и в края на февруари може да има застудяване. До тогава времето остава необичайно топло за сезона.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.